május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

czyi

mindenféle ez meg az

Friss topikok

  • 0xFFFF: Sajnos Kovács Gézáné kedvéért nem lehet havi két millió forintért üzemeltetni egy révet úgy, hogy ... (2008.11.10. 07:49) az 57 éves ifjabb Kovács Gézáné kálváriája
  • aakos: Így 4 videó után teljesen meg lettem győzve, hogy a finn a nyelvrokon. A többi meg se közelítette ... (2007.07.17. 18:03) mindenki magyarul énekel
  • czyi: mondat elején, anglia, helsinki, mindenféle kezdőbetűje nagybetűvel írandó. egyébként. végzettsége... (2007.07.13. 11:04) dühös gyerekek - avagy a télapó egy hülye
  • jezebel: ez jó:D emlékszik még valaki a Játék határok nélkül című műsorra? Nagyon bírtamXD (2007.06.25. 17:49) tetris emberekkel
  • Timi: Te jóóóóó Isten:S Ez tényleg lement adásba??:O És Lexike hangjával mi történt?:S Megyek, mert ezt ... (2007.06.07. 17:03) magyar tévéműsor RULEZ

Linkblog

az 57 éves ifjabb Kovács Gézáné kálváriája

2007.05.04. 13:59 czyi

van ez az ifjabb Kovács Gézáné. 57 éves, mpég éppen nem nyugdíjas. Kismaroson lakik, és 23 éve dolgozik Kisorosziban, a helyi népművészeti boltban, eladóként. megélhetési szempontból fontos tehát, hogy ifjabb Kovács Gézáné minden nap eljusson otthonából munkahelyére.

a két helység légvonalbeli távolsága saccperkábé 1000 méter. egyetlen apró nehézség van útközben: a Duna. Kisoroszi ugyanis a Szentendrei sziget északi csücskében fekszik; Kismarossal szemben.

ifjabb Kovács Gézáné örök életében víziszonyban szenvedett, sem úszni nem tanult meg, sem nem merészkedne olyan építménybe, amelynél fenn áll a reális veszély, hogy egy intenzívebb hullám vagy egyéb okán könnyedén vízbe veti utasát. magyarán ifjabb Kovács Gézánénál ladik, (motor)csolnak, kilboat, kenu, kajak kizárt vízi közlekedései eszközök. marad az egyetlen, amit még igénybe vehet: személyszállító komp, avagy rév. amely Kismaros és Kisoroszi között óránként közlekedett.

mindaddig, amíg a helyi önkormányzat képviselői úgy nem döntöttek, hogy eléggé kihasználatlan a közlekedési eszközük, valamint költségvetésileg pénz sincsen erre; ígyhát 2007. január 1-jével megszüntették (bizonytalan időre felfüggesztették) ezt a járatot.

most nincs közlekedés Kismaros és Kisoroszi között.

ifjabb Kovács Gézánénak igen csekély a megtakarított pénze. így nem tud átköltözni Kisorosziba, mivel nem tud ott lakás szerezni. mivel ifjabb Kovács Gézánénak igen csekély megtakarított pénze van, mindenképpen dolgoznia kell, még legalább 3 évet, akkor lesz ki a teljes nyugdíjalapja. 57 éves munkaerőket Kismaroson (és szűkebb/tágabb) környékén nem keresnek új munkahelyekre; 57 évesen nem lehet eljönni egyik munkahelyről, mert nem lesz helyette másik.

ifjabb Kovács Gézáné a következőt teheti tehát: nagyon hajnalban felkel, kiballag a vasúthoz, egy megállót utazik rajta. Nagymaroson lemegy a révhez, átkompozik Visegrádra. ott azután megvárja a volánbuszt, azzal elmegy Visegrád-Szentgyörgypusztáig. itt felszáll a Szentgyörgypuszta - Kisoroszi révre, és máris a kellő helyen van. eddigi 15 perces utazása helyett most cca. másfél órát utazik (csak oda); eddigi 300 forintos napi utazási költsége cca. 1200 forintra nő.

arról már nem is beszélve, hogy mindezen változásokról persze a helyiek tudnak, ám sehol senki nem értesítette az esetleges potenciális utazó (nagy)közönséget, akik azért szezonban számosan vannak. magyarán erről az információról - miszerint a rév-közlekedés Kismaros és Kisoroszi között bizonytalan ideig szünetel - sehol nem lehet előzetesen információt szerezni; interneten mindössze egy hevenyészett menetrendet, Kismaroson pedig előzékeny táblákat találni. a révhiányról egyetlen árva papírfecni tudósít Kismaros Dunapartján, ott, ahol azelőtt a révre lehetett felszállni.

mit is mondhat ilyenkor az ember?... mit is mondhat azóta nap mint nap ifjabb Kovács Gézáné?...

2 komment

Címkék: rév kismaros kisoroszi

A bejegyzés trackback címe:

https://czyi.blog.hu/api/trackback/id/tr4170686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vm 2007.05.07. 12:41:57

Nyaljanak sót
Én úgy tudom, ez valami mahart-utódé volt, nem az önkormányzaté
De ha igen, akkor sem ők a fő ludasok, hanem a rendszer, ami ide kényszerítette őket.

0xFFFF 2008.11.10. 07:49:11

Sajnos Kovács Gézáné kedvéért nem lehet havi két millió forintért üzemeltetni egy révet úgy, hogy évi negyven millióból kell gazdálkodni. Ha Kovács Gézáné leteszi a havi két milliót az asztalra, abban a hónapban járni fog neki a rév. Csak neki. Azért indignálódni egy blogban, mert a 800 kisoroszi lakos nem akar ennyit költeni Kovács Gézánéra a saját pénzéből, aki a kisorosziban nem létező népművészeti boltban dolgozik, hát elég nagy faszság. Tessék matekozni ! Kovács Gézáné 300 forintot költ a napi utazására. Mi, hogy ő ezt megtehesse, havi két milliót költünk az eszközre, amit ő - húsz munkanappal számolva - 6000 forinttal honorál. Egy kisoroszi lakosnak ez havi 2500 forintjába kerül.

A másik. Amint leállt a rév, a település weboldalán ez az információ fellelhető volt. Tessék megtanulni önállóan élni, a coccialistalusta állam már nincs, ami mindent megold helyettünk. Akarok tudni valamit, megkeresem. Ügyesen. Nem firkálok a nem létező panaszkönyvbe.
süti beállítások módosítása